Det er mange faktorer som avgjør om kunden velger å gjøre et kjøp, men uten tillit rakner alt. Hvordan oppnå tillit?
Hvorfor bygge tillit?
Daglig sendes det ut svindelforsøk til e-poster med håp om at noen biter på. Kanskje har du selv har klikket på en link du aldri skulle klikket på? Svindelforsøkene florerer, også på nettbutikker, og det har gjort mange skeptiske. Du må derfor vise at du er en av de trygge sidene.
Dersom du ikke virker troverdig er veien over til konkurrentene dine kort
Hva kan du gjøre selv for å bli oppfattet som tillitsvekkende? Her får du 8 tips til en troverdig nettside.
1. Godt førsteinntrykk
Førsteinntrykket er spesielt viktig på nett, fordi på nettet har du bare noen få sekunder på å overbevise kunden til å bli. Da er det viktig at det første kunden møter er en fin, ryddig og oversiktlig side. Tenk på detaljene for å få helheten i orden.
2. Informasjon
Forbrukere leter etter informasjon som viser at du er pålitelig. Derfor må all informasjon på nettbutikken være riktig og oppdatert. Manglende og upresis informasjon gjør kundene usikre. Vis gjerne til trygghetssertifiseringer og vis frem kjente og trygge betalingsløsninger.
Kréatif kan hjelpe deg med SSL-sertifikat og tilbyr trygge og kjente betalingsløsninger. Ta kontakt her
3. Vær der
Det er ikke sikkert kunden finner all nødvendig informasjon. Da er det viktig å være tilgjengelig på en enkel måte. Ikke la kunden gå gjennom mange steg for å komme i kontakt med deg. Ha et enkelt kontaktskjema, og har du mulighet, velg chat. Dagens forbrukere har ikke tid til å vente lenge. Fortell de hvor lang tid det vil ta før de får svar.
Les om chat i netbutikken her
4. Beskytt kunden
Etter GDPR-bestemmelsen har sikkerhet og personvern blitt stadig viktigere. Forbrukere lurer på hva du skal med deres informasjon, så vær tydelig på at du har gode retningslinjer for personvern og fortell hva du gjør med privat informasjon. Eksempler på slik informasjon er adresse og kredittkortdetaljer.
5. Sømløs opplevelse
Sørg for at kjøpsprosessen er enkel. Er det mye støy på veien, kan du miste tillit. Du må sørge for at kjøpsreisen går som det skal og at det blir slik kunden forventer. I utsjekk bør du maksimalt ha fire steg.
Les om hvorfor kunden avbryter kjøp her
6. Brukeromtaler
Vi har en større tillit til privatpersoner enn det vi har til bedrifter. Derfor er det en fordel å ha åpnet opp for anmeldelser av produkter. Husk at gode omtaler får du dersom produktet står til forventingene – derfor må selskapet leve opp til beskrivelsen som er gitt.
7. Aktivitet online
Mange henter inspirasjon og informasjon om bedrifter/produkter på sosiale medier. Derfor bør du finne ut hvilke plattformer ditt kundesegment benytter og starte aktivitet her. Husk at det er verre å ha plattformer med lite oppdateringer - da bør du heller droppe profiler du ikke har tid til å håndtere.
8. Kundeundersøkelser
Etter hvert som du får en solid kundebase kan du sende ut kundeundersøkelser. På denne måten bygger du tillit gjennom å vise at du bryr deg om kundens meninger. I tillegg får du data som du kan bruke på produktutvikling eller for å bedre kundekontakten.
Av: Tina Lorentzen
Kommentarer
0 kommentarer
Artikkelen er stengt for kommentarer.